ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ANQUANET
Το πρόγραμμα, είχε ως θεματικό αντικείμενο τις Τεχνικές διοίκησης, παραγωγής και αυτοματισμού του ελέγχου στις βιομηχανίες του ετοίμου ενδύματος και του ξύλου. Υλοποιήθηκε σε συνεργασία με κλαδικούς φορείς και επιμελητήρια της Ιταλίας και Γαλλίας.
- ΗACCP – Έλεγχος ποιότητας και υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
- HACCP – Προσαρμογή κτηνοτρόφων στην οδηγία 92146 της Ε.Ο.Κ.
Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών καταρτίσθηκαν ενέργειες και προγράμματα ενημέρωσης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης νέων αγροτών και κτηνοτρόφων καθώς και εκπαιδευτών απόφοιτων γεωτεχνικών σχολών, σε θέματα και οδηγίες ελέγχου ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας στον κλάδο των τροφίμων. Υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με φορείς από την Ιταλία (Υπηρεσία Περιφερειακής Ανάπτυξης), τη Γερμανία και τη Γαλλία